Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Как Розберг случайно разкри новото попълнение в Мерцедес

Как Розберг случайно разкри новото попълнение в Мерцедес

32
0
Мерцедес,Нико Розберг,Хокенхайм

Напълно изненадващо Нико Розберг разкри вчера след състезанието в родината си новото попълнение в техническия отдел на отбора.

„Вече имаме нов шеф на аеродинамиците. Намираме се в момент, когато трябва да подсилим екипа.“

Новината бе потвърдена и от Михаел Шумахер, но от Щутгарт заявиха, че Джоф Уилис ще продължи да води отдела, но на борда има нов аеродинамик. За кого става въпрос обаче от Мерцедес не пожелаха да съобщят.

Според информация на колегите от Motorsport-Total.com става дума за Майк Елиът, който напусна отбора на Лотус през ноември миналата година. Той е смятан за доверено лице на Боб Бел, който на 1 април пое поста на технически директор. Вероятно именно Бел е съдействал за привличането на бившия си колега.

Елиът вероятно ще замени Лоа Бижоа, който Уилис замени като шеф на отдела по аеродинамика. Бижоа е отказал новата си роля, както съобщи тим шефът Рос Браун.

Розберг се надява на значително подобрение в областта след идването на новото попълнение.

„През миналата седмица имах среща с него (Елиът – б.р.) и неговите идеи наистина звучат прекрасно. Затова и съм убеден, че идването му е крачка напред.“

Според Шумахер пък се очаква привличането на още хора, с които се надява отбора да излезе още по-напред.

„Ще трябва да видим каква посока е необходимо да поемем“, заяви Розберг. „В началото на годината се развивахме много добре, но сега не сме в много силна фаза. Явно другите уцелиха по-добре посоката.

До преди няколко седмици всичко изглеждаше наред, но сега сме леко разочаровани. Просто нещата не пасват така, както бихме желали. Освен това получаваме малко по-късно от останалите новите части. Има и такива фази, но сега трябва да видим, как отново да се върнем в борбата за победи.“

Все пак Мерцедес в момента след първите 10 състезания има 105 точки или повече отколкото през цялата минала година (78 т.). почти е настигнат и резултата от 2010 г., когато отбора завърши със 126 точки. В същото време Шумахер със сигурност можеше да вземе повече точки, ако не го преследваха повреди и малшанс.

„Ако се помисли за изгубените от мен точки балансът не е толкова позитивен“, е равносметката на Шумахер. „Но като цяло в сравнение с миналата година определено трябва да сме доволни.“

Розберг също смята, че в сравнение с дебютния си сезон за отбора има доста голям напредък.

„Със сигурност направихме сериозен напредък спрямо миналата година. Това бе важно за нас. Целта ни за този сезон бе да постигнем победа и да се борим редовно за местата на подиума. Погледнато от тази гледна точка сме ОК. Сега разбира се искаме повече и трябва да направим следващата крачка.“