Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какво скриха в Ред Бул

Какво скриха в Ред Бул

55
0
Ред Бул RB9

Крайно неприятно бяха изненадани всички журналисти след края на днешното представяне на новия Ред Бул RB9. Колата бе покрита веднага, след като официалната церемония приключи и очакваните коментари по новостите в нея на практика станаха крайно сухи, защото реално не видяхме много. Задната част с дифузьора остана пълна загадка, защото само на шефа на F1 в Гети Имиджис Марк Томпсън и още двама негови колеги бе разрешено да снимат, а специално бяхме предупредени да не правим свои снимки. Пред мен стояха двама от известните анализатори в Гран при днес – Крейг Скарбъро и Кийт Колънтайн – и на тримата ни направиха остра забележка, че все пак извадихме апаратите. Крейг бе крайно ядосан.

Очакванията, че ще видим повече, след като церемонията свърши, напълно се изпариха – колата бе покрита веднага след финала на официалните думи. Технически брифинг с Ейдриан Нюи изобщо нямаше както при предишни премиери. Нямаше и отделни срещи с пилотите, които също като нас видяха колата напълно готова за първи път днес.

Все пак успяхме да надникнем набързо към новия автомобил, който ще се появи във вторник на пистата Херес и там няма как да бъде скрит.

Предното окачване например отново е тип пушрод, а не пулрод както при Ферари и от тази година при Макларън. Нюи коментира все пак този факт, с качествата на гумите, които тимът тества в Бразилия в първата тренировка. На базата и на още данни според Нюи това все още остава по-доброто решение за работа с тях.

Феноменалният конструктор разкри и още нещо – този път големите промени са по-скоро в средната част на колата. Той нахвърля, че там има промени в структурите, позицията на радиаторите, скоростната кутия.

За жалост нямаше как да разнищим детайлите, а самият Нюи, облечен абсолютно ежедневно, се изнесе почти мигновено след премиерата някъде в завода.

Шефът на екипа Кристиан Хорнер единствен като домакин се завъртя по-дълго, но без да говори официално за новия болид.

В прекрасно настроение световният шампион Себастиан Фетел коментира, че първо трябва да се запознае с новата кола и тогава ще й даде подходящо име както на предишните си любимки.