Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Какво следва след доминацията на RB19

Какво следва след доминацията на RB19

1764
0

С какво превъзхожда Ред Бул RB19 останалите така драматично през тази година? Това е основният въпрос, на който търсим отговор в новия брой на ClubS1. Паоло д’Алесио анализира със своите графики част от най-силните страни на болида, с който Макс Верстапен вече спечели 15 състезания през сезон 2023 във Формула 1, а екипът от Милтън Кийнс не успя да вземе само една победа от 17 старта. Търсим отговор обаче и как останалите реагират и се надяват да прекъснат далеч по-успешно серията от успеха на тима от Милтън Кийнс.

Най-важната област в модерните автомобили от Гран при е аеродинамиката. Затова поглеждаме по-потробно именно към тях и развитието им, от което зависи много. Това се вижда ясно при успехи като постиганите от Макларън в момента. Хвърляме поглед по-конкретно и към тима на Астън Мартин. Надникваме зад стените на новия им завод, който трябва да произведе далеч по-устойчиво добър болид за следващия сезон и идващите след това години. Без достатъчно модерна инфраструктура успехът просто не може да се случи. Макар че не винаги е нужно да е абсолютно най-новата. Доказателство за това е отново Ред Бул – тимът работи в аеродинамичен тунел от времето на Студената война. В Милтън Кийнс искат да построят нов, но засега има известни пречки за това.

В този брой отделяме специално внимание и на Формула Е

Нейните тестове за десетия сезон започнаха във Валенсия с пожар в боксовете. Но тук поглеждаме конкретно към развитието на екипа на Нисан с лични интервюта с техническия им директор Дориан Боасдрон и младия пилот Саша Фенестрас. Те ни разкриват както какво очакваме като развитие и в тази модерна серия, и доколко състезанията с напълно електрически коли са различни от останалите.

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев