Начало BG спорт Камбуров, Карастоянов, Методиев и Лишев започнаха сезона с победи в Бургас

Камбуров, Карастоянов, Методиев и Лишев започнаха сезона с победи в Бургас

329
0
Камбуров пред Маршавелов, снимка: Асен Илиев

Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9 започна сезона с победа. Той бе най-бърз в серия Макси в първия кръг от шампионата на Затворен маршрут – Писта Бургас. Пилотът на ЛВ-Авто рейсинг тийм стартира втори, но в 3-ата обиколка поведе, след като лидерът до момента Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 намали темпото.

„Водих до 3-ата обиколка, но загубих мощност и видях, че няма да успея да го атакувам, [Камбуров] беше по-бърз“, заяви за rallyxpress Маршавелов. По първи информации от шеф-механика на Маршавелов Димитър Акабалиев, най-вероятно причината е в някоя от свещите.

До финала Камбуров натрупа близо 15 сек аванс пред Косьо и спечели, а трети завърши Румен Киров (Старт М Криводол) със Субару Импреса. „Доволен съм, че започвам сезона с победа, каза Камбуров. – Още повече, че вчера направих само една квалификация, заради повреда на скоростната кутия.“

Повредена трегерна шайба доведе до отпадането на Иван Влъчков

В Туринг шампионът Иван Влъчков отпадна поради технически проблем. Пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък поведе след старта и успя да отвори преднина пред Стоил Неков. Точно тогава обаче се появи проблем с повредена трегерна шайба и той спря.

В отсъствието на Иван, победата взе друг пилот на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък – Кольо Карастоянов с Хонда Сивик. Втори завърши ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, следван от съотборниците си в Елена Тийм Симеон Кандаров и Стоил Неков. За Карастоянов това е 2-а победа в класа след тази в София през 2020 г.

Състезанието не завършиха пилотите на GREEN FOX MOTORSPORT Косю Йорданов с Рено Меган и Димитър Кондев с Рено Клио. Йорданов не тръгна на старта и в него се удари Кондев.

Йордан Методиев, снимка: Асен Илиев

В серия Спорт шампионът Йордан Методиев започна сезона с успех.

Той потегли от полпозишън и изпревари с малко повече от 5 сек Александър Антов (Грийн Фокс Моторспорт, Хонда Сивик). Подиумът допълни Александър Димитров- Пъчката (Грийн Фокс Моторспорт, Хонда Сивик).

За Купа Лада шампионът Иван Лишев с ВАЗ 2101 спечели третата си поредна победа от миналата година насам. За 14 обиколки той остави на 23 зад себе си Дончо Дончев (Грийн Фокс Моторспорт, ВАЗ 2105) и на 38 сек съотборника си в АСК Стара Загора Евгени Семерджиев (ВАЗ 2105).

Тричленна комисия, съставена от директора на състезанието писта Бургас Радко Петров, Константин Маршавелов и Любомир Мечков определиха името на четвъртият носител на приза за феърплей – „Борис Борисов“. Това е победителят от серия Спорт Йордан Методиев.