Начало BG спорт Камбуров: Можех да бъда още по-бърз

Камбуров: Можех да бъда още по-бърз

57
0
Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров заяви, че е можел да бъде още по-бърз в днешните квалификационни сесии за Писта Стара Загора, проведени на трасето Дракон. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм спечели първата позиция на старта в серия Макси, като постигна топ времена и в двете сесии.

Най-доброто постижение на Камбуров, който кара Мицубиши Лансър Ево 9, бе 1:00.941 мин. Той сподели, че тренировките не са преминали съвсем безпрепятствено за него.

„Постигнах първо време, но от Кюстендил са останали някои неща и имахме малко проблеми със скоростната кутия и съединителя. Тази вечер ще поправим всичко, каза Пламен. – Времето ми можеше да е дори още по-добро, ако нямахме малкия проблем. Хубавото е, че утре ще стартирам от първа позиция.“

От този уикенд автомобилът на пилота на Автотранс Рейсинг Тийм е с ново оцветяване. Интер Спийд присъстваше на колата и досега, но цветовата схема е доразвита и обогатена. Мицубиши-то ще остане в този вид до края на настоящия сезон.

Вторият в серия Макси Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10, АСК КА-2 Рейсинг Тийм) записа време 1:01.276 мин в първата от общо двете сесии. Трикратният шампион кара с проблеми в своя автомобил и в двете тренировки.

Проблемът в колата се появи още по време на първата сесия днес. Времето, записано от Маршавелов, бе с 0,335 сек по-бавно от това на основния му конкурент Камбуров. Във втората сесия обаче проблемът се задълбочи и Косьо не успя да запише добро време.

„Имахме проблеми и в двете квалификации. По време на паузата не успяхме да установим от къде точно е проблемът, а във втората тренировка той се задълбочи, което се вижда и от резултата. Очаква ни една безсънна нощ“, беше коментарът на Маршавелов.

Лидерът във временното класиране на Макси Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 ще стартира от пета позиция, като записа време от 1:07.832 мин. “Резултатът не ни изненада. Това са ни възможностите с този автомобил и тази мощност, с която разполага колата. Ние се придържаме към тренировъчната програма, която имаме от началото на сезона”, бе коментарът на мениджъра на пилота Пламен Стайков.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter