Начало Други Камбуров на полпозишън във Велико Търново, Макси и Туринг ще карат заедно

Камбуров на полпозишън във Велико Търново, Макси и Туринг ще карат заедно

53
0

Пламен Камбуров от екипа на Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9 ще стартира от първа позиция в двата състезателни манша във висшия клас Макси на писта Велико Търново, 2-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Камбуров изпревари с 0.716 сек фаворита Константин Маршавелов (КА2 Рейсинг Тим) с Мицубиши Лансър Ево 10. Косьо имаше електрически проблем със своя автомобил и това му попречи да запише оптимално време. Румен Дунев с Мицубиши Лансър Ево 9, който не успа да се състезава в първия кръг на писта Дракон, се нареди 3-и, но на цели 2.642 сек. Дунев имаше проблеми със задна лява полуоска и алтернатора.

Новините от деня обаче са други. Първо утре заради малкото участващи пилоти в сериите Макси и Туринг (4 и 5), състезателите от двете категории ще стартират заедно. Предложението бе направено от управляващия орган БФАС и след дълго обсъждане от страна на организаторите в крайна сметка бе прието. Причината е, че ако на трасето се появят само по 4 коли в Туринг и Макси, то кметът на града Даниел Панов нямало да осигури подкрепа на организаторите на състезанието – Етър Рейсинг Тим.

Освен това квалификацията в серия Макси мина без Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. Причината бе, че пилотът на Автоцар обяви, че се оттегля от шампионата и няма да участва повече в състезанията до края на сезона.

В клас Туринг най-добро време постигна Станислав Паришков с Опел Кадет, който не успя да кара в първия кръг на Дракон заради проблеми с автомобила. Паришков постигна 1:27.320 мин и изпревари само с 0.276 сек победителят от двата манша на Дракон в първия кръг Иван Влъчков (КА2 Рейсинг Тим) с Хонда Сивик. Трети е Емил Денев с Рено Клио (1:30.550), следван от Светослав Ковачев с Фолксваген Голф и ветерана Стоян Апостолов (Елена Тим) с Хонда Сивик. Последният имаше проблем с диференциала.

В серия Спорт най-бърз беше Тодор Тодоров (Етър Рейсинг Тим, Фолксваген Поло) – 1:31.778 мин, следван от Слави Рупчев (Елена Тим, ВАЗ 2105) и Огнян Патенов (Русе Кар Моторспорт, ВАЗ 2101)