Начало BG спорт Камбуров с втора поредна победа на планинско

Камбуров с втора поредна победа на планинско

312
0
Пламен Камбуров
Пламен Камбуров, снимка: Lap.bg

Пламен Камбуров спечели третия кръг от националния шампионат по планинско изкачване – планинско Българка. Той е първи и в своята Категория 3, Група Е1 до 6500 куб.см.

Надпреварата бе нова за двукратния шампион на затворен маршрут, но това не му попречи да е най-бърз както в съботните тренировки, така и в неделното състезание. Това е втори пореден успех за него след победата в Гоце Делчев.

Втори в надпреварата се класира Васко Въжаров с Опел Астра, който е първи и в своята Категория 2, Група E2-SH до 6500 куб.см. Трети се нареди Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. За панагюреца това бе първо участие на планинско от 1 година насам.

Пети в общото класиране и първи в Категория 3, Група Е1 до 3500 куб.см и 8-и в общото подреждане стана Александър Бурдинов от Хобикар с БМВ 318. Осми в генералното класиране и победител в Категория 1, група A до 1600 куб.см стана Динко Иванов от АСК Стара Загора със Ситроен С2.

„Бях най-бърз и в трите манша. За мен бе огромно удоволствие да се състезавам в сливенския балкан. Надпреварата бе много добре организирана”, коментира Пламен.

Камбуров отбеляза, че през следващите седмица ще води разговори за това дали ще продължи да се състезава с Шкода Фабия. Той кара този автомобил от началото на първенството по планинско изкачване и с него взе две победи в три старта.

С планинско Българка програмата на националния шампионат в тази дисциплина бе преполовена. Следващите предизвикателства пред Камбуров са стартовете в Лясковец в средата на юли и в Кюстендил в началото на август. Финалът е планиран за края на септември – планинско изкачване Шипка Дамасцена.