Начало Рали Камбуров спечели в Бургас след сблъсък с Царски

Камбуров спечели в Бургас след сблъсък с Царски

264
0

Пламен Камбуров (Автотранс) с Мицубиши Лансер Ево 9, Ангел Григорчев (Плевен Рейсинг)  с Рено Клио и Ерменко Ерменков (Контрол Рейсинг) със Ситроен Саксо са победителите на писта Бургас – пети кръг от националния шампионат. Те спечелиха победите в трите серии Maxi, RS и Super.

Пламен Камбуров използва момента, че стартиралия от първа позиция Константин Маршавелов Маршавелов (К2 Рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 10 отвори повече един завой и го изпревари. Илия Царски (Автоцар) с Мицубиши Лансер Ево 9 започна да настига Камбуров, който на обратния завой почти спря. След това на правата Пламен удари колата на Царски, който излетя от трасето и се разби в един билборд края него. Царски  е невредим, но автомобилът е пострадал сериозно. Сега ще има протести и комисарите на състезанието ще разследват инцидента. Маршавелов завърши втори, но направи най-бързата обиколка в състезанието – 53,516 сек. Това е първата му загуба от началото на сезона, но той все още има голям аванс във временното класиране. Трети стана Ивайло Петков (Ивко рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 6, който е на 2 обиколки след победителя, но е първи в клас Х4.

Ангел Григорчев (Плевен Рейсинг)  с Рено Клио, който стартира от първа позиция, спечели убедително в средната категория. Той финишира със 17,790 сек. пред Костадин Костадинов (ЕФКО рейсинг) с Форд Фиеста. Ангел, който е лидер в класирането и има три победи, а сега направи и най-бързата обиколка – 1:00,646. Костадинов спечели победата в клас Х3. Трети в класирането стана местната звезда, ветеранът Стоян Апостолов (Елена рали тим) с Хонда Сивик. Първи в А7 и 6-и в генералното класиране стана Петър Бакалов (Вромос Жакен) с Рено Клио.    

В най-малката категория Ерменко Ерменков (Контрол Рейсинг) със Ситроен Саксо направи хеттрик – стартира от първа позиция, направи най-бързата обиколка за състезанието – 1:02,978 и спечели. Ерменко взе и победата в Х2, като финишира на 3,213 пред Огнян Патенов (Хоби кар) с ВАЗ 2101. Трети в Х2 и в общото класиране бе същопилот на Контрол рейсинг – Александър Павлов със Ситроен Саксо. На 4-о място и на първо в А6 е Иван Михайлов (Булсим) със Ситроен Саксо. Победата в клас Х1 е за местният пилот Тодор Делинешев (Вромос Жакен) с ВАЗ 2005, който е 5-и в класирането.