Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Камерата върху каската на Шумахер причина за счупването на шлема?

Камерата върху каската на Шумахер причина за счупването на шлема?

56
0
Михаел Шумахер

Камерата, поставена върху каската на Михаел Шумахер, може да се окаже причината за счупването на шлема и следователно за сериозните наранявания на главата на седемкратния световен шампион във Формула 1. Експерти от френската ски академия Енса разследват възможността камерата да е влошила здравината на каската.

Шлемът напълно се е счупил, беше на поне две части – коментира източник, близък до разследването. – Енса получи една част от каската, за да провери материала, и всичко беше наред. Но защо се е счупила при удара? Тук се намесва камерата. В лабораторията се правят тестове, за да се разбере дали камерата е намалила здравината на структурата. Изглежда, че екипировката е била в добро състояние. Ските са почни нови, ски автоматите не са повредени, ски обувките са здрави.

Самата камера не е повредена и всички кадри от инцидента са запазени.

За момента няма новости около състоянието на Шумахер, като миналата седмица мениджърът му Сабине Кем коментира, че фазата на събуждане от изкуствената кома продължава. Лекарите в болницата в Гренобъл започнаха да намаляват успокоителните медикаменти, които поддържаха Шумахер в медицинска кома след падането му на 29 декември, но не е ясно колко време може да продължи неговото събуждане. Кем коментира, че не е важна скоростта на възстановяването му, а това то да бъде плавно и контролирано, като повтори, че ще бъде съобщено, ако има новини за състоянието му. 

Подробности за инцидента на седемкратния световен шампион можете да намерите в новия брой на ClubS1 (168).