Начало Рали Кампаня се влюбил в управлението на Мини WRC

Кампаня се влюбил в управлението на Мини WRC

30
0
Пиер Кампаня

Пиер Кампаня ще се изправи срещу най-големите имена в световния рали спорт в започващото днес рали Монте Карло. Французинът получи шанс от Мини да се състезава редом с Дани Сордо и се чувства доста уверен, след като през 2011 г. бе пръв в 2WD в същата надпревара, когато тя бе част от календара на IRC. Той е подкрепен от френската автомобилна федерация (FFSA), която му помогна и миналия сезон – пилотът участва в два кръга от WRC, като дори взе точки в домашната си надпревара. Пиер тества автомобила Джон Купър Уъркс, като кара и на сняг, за да е подготвен за всякакви условия в Монте Карло.

Изключително съм благодарен за дадената ми от Продрайв възможност да се състезавам с Мини. Състезавах се много през втората половина на 2011 г. и чувствам, че си изградих добро разбиране относно поведението на автомобила, как да извлека най-доброто от него. Доволен съм, че Продрайв са оценили миналогодишните ми представяния и ми се доверяват за Монте Карло. Познавам добре ралито и ще направя всичко възможно да постигна резултат на ниво – коментира французинът.

В маршрута на надпреварата има някои промени, но конкретно за Кампаня те са далеч по-малко, отколкото за други състезатели благодарение на участието му през миналия сезон. Той е готов освен това да се справя с предизвикателствата, независимо какви са.

В Монте Карло нещата на моменти са като на тото. Трябва да си с правилните гуми в точно определен момент, особено ако има сняг. Миналата седмица провеждахме тренировки с Мини във Франция, включително на сняг. Влюбих се в управлението и съм добре подготвен за всякакви варианти. Автомобилът е фантастичен за каране. Ще е огромно удоволствие да се надбягвам с някои от най-великите рали пилоти в света, но аз лично ще подходя по обичайния си начин – етап по етап – допълни Кампаня.