Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кампос официално се превърна в Испания Рейсинг

Кампос официално се превърна в Испания Рейсинг

37
0

Кампос Мета 1 вече официално се казва Испания Рейсинг F1 Тийм, съобщиха от тима. В изявлението се обяснява, че новото име отразява испанските корени на отбора, в който от началото на февруари основен акционер е Хосе Рамон Карабанте. Бизнесменът се намеси в последния момент, за да спаси създадения от бившия пилот във Формула 1 Адриан Кампос екип, който бе в сериозно финансово затруднение. Базата на тима остава в Мурсия – близо до Аликанте. Там утре ще се проведе и представянето на отбора, като междувременно работата по подготовката за първия старт за годината тече с пълни темпове.

В Испания Рейсинг са наистина твърдо решени да присъстват на стартовата решетка за Гран при на Бахрейн следващата седмица.

– Новото име на отбора е знаково за възраждането на свързаните ни с Формула 1 амбиции и е отражение на невероятните усилия, чиято цел е успешен дебют на 14 март. Ние ще сме нов тим в падока, но се гордеем, че ще сме редом с легендарни имена като Ферари, Макларън, Уилямс и Лотус, като се надяваме да изградим собствената си репутация в предстоящите години – коментира шефът на тима Колин Колес.