Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Канада близо до нов договор с Формула 1

Канада близо до нов договор с Формула 1

32
0
Себастиан Фетел

Около една седмица след като бе проведено състезанието за Гран при на Канада, пистата в Монреал отново е в центъра на събитията. Причина за това са преговорите между организатора Франсоа Дюмонтие за нов 10-годишен договор.

„Водим преговори за провеждането на състезанията от 2015 г. до 2024 г. или за общо десет години“, заяви Дюмонтие пред ESPN. Настоящият договор свършва следващата година и от известно време насам се водят преговори за подновяването му. Дюмонтие е убеден, че в скоро време ще се стигне до положителни резултати.

„Това е дългосрочно предложение, което досега сме получавали винаги. Винаги сме подписвали 5-годишни договори с допълнителна възможност за подновяване. Сега обаче тенденцията е за 10-годишни договори. Подобни дългосрочни договори ни позволяват да мислим за дълго време напред, да търсим инвестиции за подобряване и рехабилитиране на трасето и т.н. Щастливи сме, че ще имаме възможност да работим при подобни условия.“

Една от причините за предлагане и сключване на дългосрочни договори е планираното излизане на Формула 1 на сингапурската борса.

„Това е една от причините. Мисля, че друга причина е, желанието да се подсигурят за дълго време напред хубавите състезания. Без съмнение надпреварата в Монреал е едно от тях.“

Дюмонтие е убеден в думите си, които били продиктувани от отзивите давани от пилотите, шефовете на отборите и публиката по време на Гран при на Канада.