Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кантас продължава сътрудничестовото си с организаторите на Гран при на Австралия

Кантас продължава сътрудничестовото си с организаторите на Гран при на Австралия

43
0
Марк Уебър

Австралийската авиокомпания Кантас и през тази година ще е главен спонсор на състезанието в Мелбърн, Австралия, с което ще бъде открит новия сезон. Договорът между организаторите и компанията е продължен за още една година.

„Кантас е наш партньор от повече от 25 години и затова сме радостни, че ще продължим съвместната си работа“, обясни Роналд Дж. Уокър, председател на организационния комитет.

Австралийската авиокомпания е главен спонсор от 2010 г., като преди това бе в тази роля между 1997 и 2001 г.

„Формула 1 е най-популярната състезателна серия в световен мащаб, като на сезон състезанията се следят от 520 млн. През миналата година състезанието се е наблюдавало от 4,23 млн. австралийци по телевизията, което означава една сериозна реклама за нас. Искаме да повторим и дори да подобрим успеха от 2011 г., когато състезанието бе предавано в 187 страни“, допълни Уокър.

Кантас е основана през 1920 г. и е най-големият австралийски авиопревозвач. Флотата на фирмата се състои от 143 самолета, като 12 от тях са от чудовищния модел на Еърбъс А380. Кантас лети до 140 дестинации в 37 страни. През 2010 г. компанията е превозила 41 млн. пасажери.

„Подкрепяли сме нашето състезание от самото начало и се радваме да продължим сътрудничестовото си“, обясни управляващият директор на авиокомпанията Алън Джойс. „Желаем много щастие на нашият посланик Марк Уебър на състезанието следващия месец.“