Начало Лайфстайл Капело получи специален подарък от Ауди – R18 TDI

Капело получи специален подарък от Ауди – R18 TDI

43
0
Диндо Капело

Диндо Капело получи много специален подарък от Ауди – R18 TDI. С този автомобил с номер 102 той се състезава заедно с Том Кристенсен и Алан Макниш и спечели последната си победа като заводски пилот на марката, като това се случи в 12 часа на Себринг през 2012 г.

Капело сложи край на активната си състезателна кариера през юли миналата година. Той караше за Ауди в продължение на почти две десетилетия – от 1994 до 2012 г. Предоставянето на R18 TDI е начинът на компанията да изрази благодарността си за отдадеността му през цялото това време и за приноса в постигнатите успехи.

Моторспорт шефът на Ауди доктор Волфганг Улрих заяви при оттеглянето му, че се гордее с италианеца, с когото винаги е било удоволствие да се работи.

Самият Капело, който има в кариерата си общо три победи от Льо Ман, 5 успеха в 12 часа на Себринг, 23 първи места в американските серии Льо Ман и три ELMS триумфа, призна, че понякога усеща възрастта си (тази година ще навърши 49 години).

Би било прекрасно да се състезаваш, докато станеш на 70, но за съжаление в живота не става така – каза още той. – Заедно с Ауди сме постигнали максимума във всички дисциплини и категории, взехме много победи и титли. Исках да си тръгна в момента, когато все още съм на върха.