Начало Moto News Капироси е подписал с Прамак за сезон 2011

Капироси е подписал с Прамак за сезон 2011

66
0
Лорис Капироси

Тимът на Прамак обяви днес, че догодина негов пилот ще бъде ветеранът Лорис Капироси.

2011-та ще бъде десетата година на италианския отбор в световния шампионат, а за последно Капироси кара машина на Дукати през 2007-ма година. Но докато тогава той бе част от заводския екип на марката, то догодина ще пришпорва сателитна италианска машина в MotoGP.

„Особено сме доволни от подписаното споразумение с един от най-опитните и титуловани пилоти, които в момента са част от MotoGP. Сделката между нас бе много проста, защото Прамак Рейсинг и Лорис Капироси винаги се борят за важни резултати. НКяма нужда да говорим за Лорис, защото всички го познаваме, знаем неговата стойност и сме сигурни, че благодарение на неговите качества догодина ще се забавляваме по всички писти“, заяви тим-шефът на Прамак – Паоло Кампиноти.

Лорис Капироси естествено също изрази удовлетворението си от новия си договор:

„Това връщане към мотоциклет на Дукати ме кара да се чувствам като дете! Не се чувствам на 37 години! Имам огромно желание да започна това ново приключение с Прамак, което ще ми позволи да карам и да съм част от италиански тим. Отново ще карам Дукатито, с което имах много добри резултати в миналото и което имах възможността да развивам през 2007-ма година. Това е много специално чувство за мен“, заяви развълнуваният Лорис, който също така не пропусна да благодари и на настоящия си отбор – Ризла Сузуки, за връзката, която имаше с тях в последните години, както и за факта, че японците му позволиха да кара мотоциклет на Прамак още по време на първия предсезонен тест във Валенсия идния месец.