Начало Moto News Kaпироси и де Пюние махнаха покривалото от новата машина на Прамак

Kaпироси и де Пюние махнаха покривалото от новата машина на Прамак

44
0

Днес отборът на Прамак Рейсинг в MotoGP представи новия си мотоциклет Дукати, с който ще се състезава в световния шамионат MotoGP този сезон.

Покривалото от машината бе вдигнато от пилотите Лорис Капироси и Ранди де Пюние в присъствието на тим-шефа Паоло Кампиоти.

„От 10 години сме част от това и искаме да продължим още много. Все още сме млад отбор и вярваме, че можем да се подобряваме всяка година, както що се отнася до резултатите ни, така и що се отнася до услугите, които предоставяме на нашите партньори. Тази година имаме двама пилоти от най-високо ниво – Лорис Капироси и Ранди де Пюние. Убедени сме, че с техния талант ще имаме много възможности да отпразнуваме 10-тата ни годишнина в MotoGP по възможно най-подходящия начин. Знаем, че ще е трудно да се борим със заводските отбори, но нашата минимална цел е да завършим сезона като най-добре класиралия се сателитен отбор“, заяви Кампиноти.

„Прекарах пет сезона с Дукати и да се върна отново, след тригодишна пауза, е като да се завърна при голямото си семейство. За мен да карам за Прамак значи да се върна в съревнованието за добри резултати. Трябва да подобрим някои аспекти, като например няколкото трудности при спиране, но фактът, че подобрихме времената си показва, че сме на прав път„, заяви италианският ветеран Капироси, който прекара три сезона в Сузуки, преди да се присъедини към Прамак Рейсинг този сезон.

„Много съм щастлив от това ново приключение с Дукати. Забавлявам се с този мотоциклет, независимо, че е малко труден за овладяване по някой път, особено в завоите. Миналата година постигнах добри резултати, въпреки счупения си крак. Сега най-важното нещо за мен бе кракът ми да не ми създава повече проблеми по време на първия тест. Сега ни предстои втори и аз съм уверен, че ще подобрим резултатите си“, добави и Ранди де Пюние.