Начало Moto News Капироси няма да кара в Испания

Капироси няма да кара в Испания

50
0

Днес от тима на Ризла Сузуки потвърдиха, че Лорис Капироси няма да участва в състезанието на пистата Арагон идния уикенд.

Причината за това е контузията на дясната ръка, която италианецът получи при падането си в първата обиколка от състезанието на Мизано.

Миналият понеделник малкият пръст на Капироси бе опериран, но според докторите той няма да успее да се възстанови навреме и затова за тима на Сузуки този уикенд ще кара само Алваро Баутиста.

„Изключително съм разочарован, че няма да се състезавам на Арагон, но хирургът ми каза, че ръката ми трябва да си почива поне още седмица. Все още усещам болка и ходя до болницата всеки ден, за да ми почистват и бинтоват наново раната. Затова въпреки че вероятно ще мога да карам, аз няма да съм във форма, за да съм достатъчно сигурен и конкурентен и същевременно ще рискувам и формата си на Мотеги, затова най-добре е да си остана в къщи.

Пожелавам на Алваро всичко най-хубаво този уикенд и се надявам той да постигне добър резултат за нас, защото определено се нуждаем от такъв. Ще се върна за трите състезания идния месец и ще се опитам да постигна някои добри резултати на пистите, на които можем да се представим добре“, заяви Капироси.