Начало Рали Капито готов за първото си предизвикателство като моторспорт шеф на Фолксваген

Капито готов за първото си предизвикателство като моторспорт шеф на Фолксваген

41
0

Йост Капито е готов за първото си предизвикателство като моторспорт шеф на Фолксваген – рали Акрополис. Той се присъедини към концерна по-рано тази година, а в началото на май пое изцяло поста от Крис Нисен.

Акрополис е поредната важна спирка по пътя на подготовката ни с Поло R WRC за световния шампионат догодина – коментира Капито дни преди надпреварата. – В Гърция се провежда едно от най-трудните състезания в целия календар, поставящо на сериозно изпитание колите и отборите. Събраният опит ще ни е особено полезен догодина. За мен лично това е първи WRC кръг в ролята ми на моторспорт директор на Фолксваген и нямам търпение да работя с екипа в реални условия.

Пилотите на отбора се състезават през настоящия сезон с Шкода Фабия S2000. Съекипник на Себастиен Ожие през този уикенд пък за второ поредно рали ще е шампионът от IRC Андреас Микелсен.

Направихме успешен тест на Поло-то в Испания и сега ни предстои следващата надпревара – заяви Ожие. – Наистина искам да се върна в Гърция – в крайна сметка това е едно от петте ралита, които спечелих миналата година. Сега обаче ще трупам колкото се може повече опит и информация за пълното ни участие през 2013-а. Сигурен съм, че никой няма да има нищо против, ако междувременно вземе още една победа в S2000.

Микелсен също се надява на добро представяне в първото си излизане на отсечките на Акрополис.