Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Капито става и тийм шеф на Уилямс, променя техническата и управленска структура

Капито става и тийм шеф на Уилямс, променя техническата и управленска структура

942
0
Йост Капито
Йост Капито; снимка: Уилямс

Саймън Робъртс напуска отбора на Уилямс, който оглавяваше от миналата година. От екипа съобщиха, че това се случва в резултат на вътрешно преструктуриране. Йост Капито, който е главен изпълнителен директор на Уилямс, сега ще поеме и задълженията на тийм шеф.

„Саймън изигра важна роля за преходния период през последните 12 месеца. Бих искал да му благодаря за приноса“, заяви Йост Капито.

„За мен бе удоволствие да поема ролята на шеф на отбора след оттеглянето на семейство Уилямс от спорта. Сега обаче гледам към друго предизвикателство и желая на отбора всичко най-добро в бъдеще“, каза Робъртс.

Техническият шеф на Уилямс Франсоа-Ксавие Дьомезон вече отговоря за всички операции на пистата.

Капито вече изкара няколко месеца начело на Уилямс, проучвайки компанията. Според BBC 62-годишният немски мениджър е открил, че се е скъсала връзката в отбора между екипа, отговарящ за колите по време на състезателните уикенди и конструкторския отдел във фабриката. Двете звена имат отделни управленски структури и работели изолирано едно от друг, често дори в различни посоки. Капито е решил да смени изгради нова техническа структура, в която целите да са общи и да се работи съвместно, а не по отделно. Той ще координира работата на отделните екипи. Целта е да се изгради по-ясен процес за взимане на решения, както и да е ясно кой за какво отговаря. В следващите месеци ще се търси човек за спортен директор. Заемащите този пост обикновено са връзката на отборите с ФИА и Либърти Медия по въпроси относно правилата и инструкциите за състезателни уикенди. В Уилямс в момента няма такъв пост.