Начало Автомобилни новини Карабинерите получиха и Lotus Evora S

Карабинерите получиха и Lotus Evora S

149
0
Lotus,карабинери

След като вече разполага с няколко Lamborghini Gallardo, италианската полиция получи поредните си суперавтомобили, този път от британската компания Lotus. Двете спортни купета Evora S са зачислени към автопарка на карабинерите, ще бъдат базирани в Рим и Милано, а предназначението им е да доставят бързо в медицински учреждения органи за трансплантация, донорска кръв и за други екстрени случаи, в които е необходимо бърза реакция.
Двата Lotus-а, предадени на карабинерите, имат специална окраска на каросерията, традиционните мигащи светлини, двувълнови радиостанции за връзка с други организации, вграден дефибрилатор и специални хладилници за съхранение на органи и кръв, монтирани зад предните седалки.
Според представители на италианската полиция, двата автомобила ще бъдат управлявани само от служители, преминали специалния курс по шофиране на пистата на Lotus в Хетел.
Lotus Evora S се задвижват от 3,5-литров 6-цилиндров мотор на Toyota, захранван от механичен компресор. Мощността на агрегата е 350 к.с., а ускорението на спортното купе до 100 км/ч става за 4,6 сек.