Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карантината на Перес изтече, чакат резултата от нов тест

Карантината на Перес изтече, чакат резултата от нов тест

780
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Тимът на Рейсинг Пойнт съобщи, че карантината на Серхио Перес е изтекла официално. Мексиканският пилот даде положителна за COVID-19 проба миналата седмица и пропусна Гран при на Великобритания. На негово място дойде Нико Хюлкенберг, който обаче не можа да кара в състезанието заради технически проблем.

В Рейсинг Пойнт не знаеха със сигурност дали карантината на Перес ще продължи 7 или 10 дни

Здравните власти – Public Health England – са потвърдили на отбора, че задължителният период на изолация е изтекъл. Серхио все пак трябва да даде отрицателен за COVID-19 тест преди да получи достъп до падока.

При това положение днес Хюлкенберг работи с отбора в деня за подготовка и медийни събития, но все още не знае дали ще кара през предстоящия уикенд. Отборът очаква да стигне до решение кой ще е зад волана по-късно днес или утре сутринта.

„Разбира се, че ще е разочароващо (да пропусна уикенда), след като пак седнах колата и я усетих“, призна Хюлкенберг. „Но тъй или иначе беше ясно, че съм временен заместник за Чеко, само не се знаеше за едно състезание или две, или нещо друго. Но той е титулярът и ще се върне в кокпита си, когато е готов.“