Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес пътувал до Мексико да търси спонсорски пари?

Перес пътувал до Мексико да търси спонсорски пари?

1447
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес пропусна уикенда за Гран при на Великобритания, след като тестът му за COVID-19 се оказа положителен. Пилотът на Рейсинг Пойнт обясни, че е пътувал до родината си Мексико, за да посети майка си, която претърпяла сериозен инцидент. Според информация на Дитер Ренкен от racefans.net обаче състезателят може да е имал и друга причина, за да предприеме рискованите в момента полети: да търси спонсорски средства. При това се смята, че Серхио е предприел пътуването със знанието и разрешението на Рейсинг Пойнт.

Бъдещето на Перес в момента изглежда неясно, въпреки че той по принцип има договор с тима от Силвърстоун

Твърди се, че Себастиан Фетел е получил предложение от Лорънс Строл да кара за отбора. Настоящите титуляри в Рейсинг Пойнт са Перес и синът на канадския милиардер Ланс. Мексиканецът е на мнение, че ако Фетел приеме офертата, то Строл старши няма да изгони детето си от тима. През уикенда на Силвърстоун Лорънс и Фетел се засякоха и поздравиха в падока. След състезанието пък английският фотограф Марк Сътън забелязал немския пилот да се качва във Ферари-то на шефа на Рейсинг Пойнт в F1 Отмар Шафнауер. Тези случки допълнително засилиха слуховете за присъединяване на Фетел към отбора на Строл.

Причината Перес да търси повече средства вероятно се корени в желанието на Лорънс Строл да прекрати договора с настоящия основен спонсор на отбора BWT

Австрийската компания дава $20 млн. годишно и отличителния розов цвят на болидите. Смята се, че Строл иска да промени и цветовата схема, след като от догодина отборът вече ще е заводски екип на Астън Мартин.

Сред основните спонсори на Серхио по време на кариерата му е мексиканският бизнесмен Карлос Слим. Състоянието на семейство Слим от малко над 52 милиарда долара ги поставя на 12-то място в тазгодишния списък на списание Форбс на най-богатите хора в света. Твърди се, че Перес е търсил поне $10 млн. или половината от това, което идва от BWT.

В Рейсинг Пойнт очакват също така да разберат кой точно ще кара за екипа в предстоящата Гран при, посветена на 70-ата годишнина на Формула 1. Тя е в края на тази седмица пак на Силвърстоун. Причината е, че не е ясно Перес колко време трябва да остане под карантина. Пробата му е взета миналата сряда, а положителният резултат излезе четвъртък. Проблемът е, че в тези два дни има различни правила за действие при установяване на COVID-19 – изолация в рамките на 7 или 10 дни. Дори да попадне в по-късия карантинен период обаче, Серхио ще трябва да даде негативен тест за вируса преди да се върне на писта. В противен случай Нико Хюлкенберг ще продължи да работи с отбора. Германецът се върна във Формула 1 в рамките на по-малко от 24 часа след новината за положителния тест на Перес, но изобщо не можа да стартира вследствие на технически проблем.