Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес пътувал до Мексико да търси спонсорски пари?

Перес пътувал до Мексико да търси спонсорски пари?

1343
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Рейсинг Пойнт

Серхио Перес пропусна уикенда за Гран при на Великобритания, след като тестът му за COVID-19 се оказа положителен. Пилотът на Рейсинг Пойнт обясни, че е пътувал до родината си Мексико, за да посети майка си, която претърпяла сериозен инцидент. Според информация на Дитер Ренкен от racefans.net обаче състезателят може да е имал и друга причина, за да предприеме рискованите в момента полети: да търси спонсорски средства. При това се смята, че Серхио е предприел пътуването със знанието и разрешението на Рейсинг Пойнт.

Бъдещето на Перес в момента изглежда неясно, въпреки че той по принцип има договор с тима от Силвърстоун

Твърди се, че Себастиан Фетел е получил предложение от Лорънс Строл да кара за отбора. Настоящите титуляри в Рейсинг Пойнт са Перес и синът на канадския милиардер Ланс. Мексиканецът е на мнение, че ако Фетел приеме офертата, то Строл старши няма да изгони детето си от тима. През уикенда на Силвърстоун Лорънс и Фетел се засякоха и поздравиха в падока. След състезанието пък английският фотограф Марк Сътън забелязал немския пилот да се качва във Ферари-то на шефа на Рейсинг Пойнт в F1 Отмар Шафнауер. Тези случки допълнително засилиха слуховете за присъединяване на Фетел към отбора на Строл.

Причината Перес да търси повече средства вероятно се корени в желанието на Лорънс Строл да прекрати договора с настоящия основен спонсор на отбора BWT

Австрийската компания дава $20 млн. годишно и отличителния розов цвят на болидите. Смята се, че Строл иска да промени и цветовата схема, след като от догодина отборът вече ще е заводски екип на Астън Мартин.

Сред основните спонсори на Серхио по време на кариерата му е мексиканският бизнесмен Карлос Слим. Състоянието на семейство Слим от малко над 52 милиарда долара ги поставя на 12-то място в тазгодишния списък на списание Форбс на най-богатите хора в света. Твърди се, че Перес е търсил поне $10 млн. или половината от това, което идва от BWT.

В Рейсинг Пойнт очакват също така да разберат кой точно ще кара за екипа в предстоящата Гран при, посветена на 70-ата годишнина на Формула 1. Тя е в края на тази седмица пак на Силвърстоун. Причината е, че не е ясно Перес колко време трябва да остане под карантина. Пробата му е взета миналата сряда, а положителният резултат излезе четвъртък. Проблемът е, че в тези два дни има различни правила за действие при установяване на COVID-19 – изолация в рамките на 7 или 10 дни. Дори да попадне в по-късия карантинен период обаче, Серхио ще трябва да даде негативен тест за вируса преди да се върне на писта. В противен случай Нико Хюлкенберг ще продължи да работи с отбора. Германецът се върна във Формула 1 в рамките на по-малко от 24 часа след новината за положителния тест на Перес, но изобщо не можа да стартира вследствие на технически проблем.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter