Начало Автомобили Карбоновият амортесьор на ZF лесно може да бъде пригоден за серийно производство

Карбоновият амортесьор на ZF лесно може да бъде пригоден за серийно производство

53
0

Компанията ZF създаде първия в света карбонов амортесьор, който бе представен по време на миналогодишното издание на автосалона във Франкфурт.

Той е предназначен предимно за малки и леки автомобили и има с около 50% по-ниско тегло от това на алуминиевия си еквивалент. Това естествено води до намаляване на разхода на гориво и редуциране на пружиниращата маса и съответно по-добър комфорт при возене. Същевременно новият дизайн позволява и елиминирането на нуждата от капачка за пружината.

Директорът на отдела за компоненти по окачването на ZF – д-р Петер Отенбрух, смята, че новият продукт е почти готов за внедряване в серийно производство.

„С нашите проучвания за пластмасовите компоненти по окачването, искаме да покажем най-вече колко много потенциал има все още що се отнася до олекотяване на шасито. Въпреки изключителното намаляване на теглото, дизайнът е реалистичен, а възможностите и анализите за спестяване на средства показаха, че продуктът съвсем лесно може да бъде подготвен за серийно производство“, обясни той.