Начало Автомобили Карлос Гон и Бруно Анселин с награди Eurostar 2012

Карлос Гон и Бруно Анселин с награди Eurostar 2012

40
0
Карлос Гон

Списание Automotive News Europe награди с отличието Eurostar изпълнителният директор и председател на Renault-Nissan Alliance Карлос Гон и председателят на Renault за Евро-азиатския регион и управляващ директор на Renault за Русия Бруно Анселин.

Призът на Гон е признание за успешната му стратегия за международна експанзия в развиващите се пазари на фона на затруднените продажби в еврозоната. През 2011 г. 43% от продажбите на Renault Group бяха осъществени извън Европа на фона на 37% предишната година. Automotive News Europe отбелязва, че през 2011 г. Nissan постига най-високите си продажби в Европа до момента, а партньорите в алианса затвърдиха позициите си в бързо развиващия се руски пазар и се превърнаха в лидери на пазара за електрически автомобили на Стария континент.

За мен е чест да бъда отличен с наградата Eurostar. Европа се изправя пред някои важни предизвикателства през следващите няколко години, но аз съм убеден, че този континент ще остане новаторски и ще направи това, което е необходимо, за да се върне отново на пътя на растеж и просперитет – коментира Гон.

Бруно Анселин получи наградата Изпълнителен директор на развиващите се пазари, присъдена му за решаващата роля, която изигра в ръста на продажбите на Renault в Русия (+60% през 2011, +25% от януари до август 2012). Renault-Nissan Alliance и AVTOVAZ се целят в 40% пазарен дял в Русия до 2015 г.