Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц пропуска остатъка от уикенда в Джеда, ще го оперират заради апандисит,...

Сайнц пропуска остатъка от уикенда в Джеда, ще го оперират заради апандисит, Беърман го замества

5163
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц ще пропусне остатъка от уикенда за Гран при на Саудитска Арабия, защото трябва да претърпи спешна операция на апандисит. В третата тренировка, квалификацията и състезанието в Джеда втория болид на Ферари ще кара резервният пилот на екипа Оливър Беърман.

Сайнц не се чувстваше добре от няколко дни. Той пристигна на пистата в сряда, но бързо си тръгна и се върна в хотела си. От отбора смятаха, че се бори с последствията от хранително натравяне. Той все пак участва в свободните тренировки в четвъртък. Впоследствие призна, че все още не се е чувствал съвсем добре и не е бил възстановен на 100%.

От Ферари пожелаха бързо възстановяване на испанския си пилот.

Oliver Bearman, резервен пилот на Ferrari в Сезон 2024

Оливър Беърман е на 18 години, роден е в Челмсфър, Есекс (Великобритания). Кара едноместни състезателни автомобили от 2020 г., когато дебютира в немския ADAC Формула 4 шампионат

През 2021-ва участва в две Формула 4 първенства – в Германия и Италия. Кара и в британската BRDC Формула 3. През 2022-ра се състезава с Према във Формула 3, а от тази година със същия тим е във Формула 2.

Беърман е част от академията на Ферари за млади пилоти от 2021 г. Той кара за първи път в официална сесия от Формула 1 по време на уикендите в Мексико и Абу Даби като бе в болид на Хаас. От тази година е резервен състезател на Ферари.