Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Сайнц младши кандидат за място в Катерам?

Карлос Сайнц младши кандидат за място в Катерам?

427
0
Карлос Сайнц,Карлос Сайнц младши

Карлос Сайнц младши е потенциален кандидат за пилот на Катерам.

Според информация на изтъкнатия журналист Адам Купър пилотът може да се озове в отбора, който отскоро вече не е собственост на малайзийския предприемач Тони Фернандес, това може да стане благодарение на връзките му с Ред Бул. Той твърди в своя публикация, че вече има разговори за привличане на испанския пилот в тима, при това още този сезон. Сайнц младши, баща му Карлос Сайнц и Хелмут Марко са били засечени в моторхоума на Катерам по време на уикенда на Силвърстоун.

Сайнц младши е част от програмата на Ред Бул за млади пилоти. Тази година състезателите в нея са само трима – испанецът, Алекс Лин (GP3) и Пиер Гали (Формула Рено 3.5, където се състезава и Карлос). Смята се, че присъединяване към Катерам може да му позволи да натрупа известна дистанция зад волана на болид от F1 преди да отиде в Торо Росо догодина. Ръководител от Ред Бул обаче е коментирал наскоро, че сега най-важното е Сайнц да се съсредоточи върху Формула Рено 3.5. Въпреки това Купър припомня, че Даниел Рикиардо отиде в Испания Рейсинг и F1 в средата на кампанията си в същия шампионат през 2011 г. Сделката бе уговорена между Ред Бул и бившия шеф на фалиралия по-късно Гран при екип Колин Колес, който сега е съветник на купилите Катерам инвеститори.

Освен това връзките между Ред Бул и Катерам тепърва ще стават по-сериозни. Догодина само те и Торо Росо ще са със задвижващи системи на Рено, тъй като Лотус са се споразумели с Мерцедес (договорът все още не е официално оповестен).

Промяната в собствеността на Катерам ще доведе и до други промени. Бившият технически директор на Мерцедес в немския шампионат за туристически автомобили (DTM) Герхард Унгар е спряган за мениджърска роля в тима от Лийфийлд. Той не е работил досега във Формула 1, но е с много висока репутация в автомобилния спорт. Под негово ръководство Мерцедес печелят 170 победи в DTM. Той напусна екипа през май.