Начало Автомобили Карлос Таварес ще наследи Филип Варeн в управителния съвет на PSA

Карлос Таварес ще наследи Филип Варeн в управителния съвет на PSA

187
0
Карлос Таварес

Карлос Таварес ще наследи Филип Варeн в Управителния съвет на PSA Peugeot Citroen през 2014 г.

Варен бе назначен през юни 2009 г. като президент на Управителния съвет на PSA. Със своя мениджърски екип той определи и води всеобхватна програма за обновяване на стратегическите, индустриалните, търговските и финансови планове на групата, всичките от които в контекста на голямата криза, с която европейската автомобилна индустрия се сблъска. След като управителният съвет с подкрепата на надзорния съвет започна преговори с различни партньори по индустриални и търговски проекти, Варен изрази желанието следващата голяма стъпка на консолидация и завоевание да бъде предприета под ръководството на друг лидер, което да позволи стратегията на компанията да се реализира в дългосрочен план.

Той помоли да бъде потърсен негов наследник и след провеждане на задълбочено проучване надзорният съвет избра Карлос Таварес да наследи настоящия президент на управителния съвет. Таварес ще се присъедини към управителния съвет от 1 януари 2014. След това ще започне встъпването си в длъжност и поемането на предизвикателствата на поста, като ще работи с управителния съвет по създаването на планове за действие, целящи продължаване възстановяването на Групата.

Чрез избирането на Карлос Таварес, известен професионалист в автомобилната индустрия, да наследи Филип Варен през 2014, надзорният съвет гарантира, че стратегията на възстановяване и развитие ще превъзмогне настоящата криза. Това е план, който се провежда от няколко години и който ще продължи да се изпълнява в дългосрочен период – заяви президентът на надзорния съвет Тиери Пежо.