Начало Автомобили Карлсон С25 ще дебютира в Женева

Карлсон С25 ще дебютира в Женева

125
0

Карлсон ще представи новия си супермодел С25 на автосалона в Женева. Става въпрос за суперавтомобил, който е изцяло дело на компанията и който ще бъде произведен само в 25 екземпляра.

Принципно за база на колата е използван Мерцедес-Бенц SL 600, но това може да се разбере доста трудно, тъй като визията на С25 е тотално различна. Би-турбо V12 моторът под капака има работен обем от 6 литра, а мощността му достига цели 753 конски сили. Това, заедно с огромния  въртящ момент от 1150 Нм, води до максимална скорост от 352 км/ч. Интересно е също, че след достигане на скорост от 100 км/ч, въртящият момент се увеличава до 1320 Нм.

„Искахме да създадем кола, която да е едновремено изключително ексклузивна и същевременно да може да се използва и в ежедневието. Всички системи за сигурност в този автомобил са идентични с тези при повечето модерни стандартни автомобили“, обясни шефът на Карлсон – Маркус Шустер.

Инженерите са инсталирали C-Tronic адаптивно окачване в колата, което е скрито от 20-инчови колела, чието общо тегло е под 45 кг.

Истински снимки на супермодела ще можем да видим през март, когато той ще бъде официално представен в Женева.