Начало Автомобили Карлсон тунинговаха не кой да е SL, а 63 AMG

Карлсон тунинговаха не кой да е SL, а 63 AMG

386
0

Тунинг-фирмата Kарлсон разпространи официални снимки на новата си разработка на базата на Мерцедес-Бенц SL 63 AMG. Моделът, кръстен SL CK63 RS разполага с двигател с мощност от 600 к.с. и въртящ момент от 705 Нм.

Карлсон никога не са се приемали за обикновени тунинг-майстори. Самите те се определят като ‘автомобилен производител’, поддържащ тясно сътрудничество с Мерцедес-Бенц.

Фактът, че компанията е решила да преработи не SL 600, а AMG версията на кабриолета, говори за особено самочувствие. Карлсон са успели да повишат мощността на 6.2-литровия V8 с 75 конски сили. Максималната скорост на модела е 325 км/ч, но не защото SL CK63 RS не е способен да развие повече, а защото има електронно ограничение.

Колата е снижена с допълнителни 30 см, а спирачната система е изцяло ревизирана. Гумите, избрани за модела са Dunlop Sportmaxx, с размери 255/30 ZR20 отпред и 305/25 ZR20 отзад.

Въпреки че CK63 RS се представя значително по-добре на пътя от SL 63 AMG, по-големите промени са по екстериора на автомобила. Колата се предлага в титаниево-сив мат, докато решетките на въздухозаборниците са полирани. Колелата са с типичния за Карлсон дизайн и отново са полирани, а вратите вече се отварят подобно на SLR Mclaren. Седалките на модела са тапицирани с комбинация от кожа и набук.

Цената на уникалната разработка е 272 500 Евро.