Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кармен Хорда опроверга нападките на Сьоренсен

Кармен Хорда опроверга нападките на Сьоренсен

32
0

Кармен Хорда опроверга нападките на доскорошния пилот по развитието на Рено Марко Сьоренсен. Датчанинът заяви наскоро пред местно издание, че испанката, която заема същата длъжност в тима от Енстън, е била фаворизирана от екипа, въпреки че е била по-бавна с 12 секунди на обиколка в симулатора от него.

Затова в знак на протест той е напуснал Рено. Първоначално се предполагаше, че напускането на Сьоренсен е свързано с оттеглянето на спонсора Саксо Банк, който подкрепяше датчанина.

„Не мога да разбера казаното от Сьоренсен, защото дори никога не съм го виждала в Лотус (сега Рено), заяви Хорда пред испанския Марка. – Тренирах в симулатора с официалните пилоти – Грожан, Малдонадо и Палмър. В много от случаите бях с по-малко от секунда на обиколка по-бавна от тях. Затова не знам на базата на какво говори той.

Всеки, който познава колите, знае, че не може да има такава голяма разлика в симулатора, още повече когато говорим за професионални пилоти. Ако някой пилот като него беше с 11 сек по-бърз от Грожан, всеки тим в решетката щеше да го иска.”

Относно изказвания на датския пилот, че е напуснал тима и Ф1 заради нея, Кармен отговори: „Не съм вземала позицията на никой. Върша работата си и бях избрана от Рено, а не от него.”