Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян: Говорих с Уайтинг преди старта и не съм сторил нищо нередно

Картикеян: Говорих с Уайтинг преди старта и не съм сторил нищо нередно

79
0
Нараин Картикеян

Нараин Картикеян неочаквано се оказа в центъра на вниманието на Съркюит ъф ди Америкас, където се проведе предпоследният кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г.

На гърба на индийския пилот на практика бе стоварена вината за това, че Себастиан Фетел (Ред Бул) загуби състезанието. Германецът се възмути по радиото, че е бил забавен от него и това позволи на Люис Хамилтън (Макларън) да го настигне достатъчно, за да атакува.

Вината е на Картикеян – извика по радиото германеца и след надпреварата уточни точно за какво е недоволствал, тъй като имаше тълкувания, че се възмущава от Хамилтън.

От питуола казаха, че всички са видели какво стана и Себастиан трябва да се съсредоточи върху работата си на пистата.

Състезателят на Испания Рейсинг обаче бе категоричен след състезанието, че не е могъл да се дръпне от пътя на Фетел.

Още преди състезанието говорих с Чарли [Уайтинг], защото знаех, че подобна ситуация може да възникне. В част от трасето обаче е невъзможно да се дръпнеш настрани, освен ако не излезеш от самата писта. Чарли каза, че няма проблем да не мърдаш в секцията от трети до седми завой (точно в този участък Фетел се движеше зад Картикеян – б.р.), така че не съм направил нищо нередно – обясни индиецът, цитиран от autosport.com.

Нараин допълни, че в момента, в който излезе от там, веднага е направил път на Себастиан:

– Той ме изпревари на излизането от седми завой преди осми. Просто не бе възможно да стане преди това. Вие ми кажете къде бих могъл да изляза от пистата? Какво да направя, ако се оплаква.