Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картикеян ще е втори пилот в Испания Рейсинг през 2012 г.

Картикеян ще е втори пилот в Испания Рейсинг през 2012 г.

26
0
Нараин Картикеян

Нараин Картикеян ще е вторият пилот в Испания Рейсинг за 2012 г., съобщиха официално от тима. Индиецът попълва последното останало свободно място на грида за предстоящия сезон. Той ще кара заедно с Педро де ла Роса през третия сезон на тима във Формула 1.

Картикеян стартира и 2011 г. като титуляр, но след Гран при на Европа мястото му бе заето от Даниел Рикиардо. Той бе отново в кокпита за първия старт в родината си. В момента Нараин е на 35 години и с Де ла Роса (който е на 40) формират най-възрастната двойка пилоти на стартовата решетка.

Невероятно съм развълнуван от постигнатото, но ни отне доста време и много упорита работа, за да стигнем дотук. Нямам търпение да надграждам върху резултата си от Гран при на Индия от 2011 г. – коментира пилотът.

Той проведе сериозна подготовка от края на миналия сезон досега, за да е във форма, ако успее да получи място, както и стана.

Шефът на тима Луис Перес-Сала приветства индиеца обратно в Испания Рейсинг и добави, че Картикеян е символ на приемственост и стабилност в отбора.