Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Картина на Фетел на благотворителен търг

Картина на Фетел на благотворителен търг

36
0
Михаел Шумахер,Себастиан Фетел

Феновете на моторните спортове ще могат през идната неделя да наддават за интересни произведения на изкуството, като спечелените от тях пари ще отидат за благотворителност. Австрийският коментатор Ернст Хауслайтнер представи експонатите в предаването на ORF „Спорт в неделя за светлина в тъмнината“.

Сред тези експонати е и нарисуваната от Себастиян Фетел картина, на която той е изобразил себе си във водеща позиция пред Михаел Шумахер на легендарния завой Червената вода на пистата Спа. Той е предоставил картината на Ред Бул, като отбора от своя страна я е предоставил на организаторите на търга. Тя е собственоръчно подписана от автора и е направена по случи Гран при номер 300 на Михаел Шумахер на Спа.

Сред другите интересни експонати ще е АТВ, носещо подписите на Карлос Сайнц, Бруно Шпенглер, Аугусто Фарфус и Йенс Маркардт. Търгът ще се проведе на живо в предаването тази неделя между 18 и 20 часа местно време, като на телефон +43124660 може да се наддава от чужбина, а на +43124661 от Австрия. В студиото ще присъстват Ники Лауда и Тото Волф, заедно със своята половинка Сузи. Парите ще отидат за реализирането на проект за подпомагане на инвалиди, но и във фондове за подпомагане на семейства с финансови проблеми.