Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Галерия и видео: Картинг, крикет и партита за пилотите от F1 преди...

Галерия и видео: Картинг, крикет и партита за пилотите от F1 преди старта на Албърт парк

169
0
Фернандо Алонсо

Седмицата на Гран при на Австралия винаги е изпълнена със събития, в които пилотите от Формула 1 взимат дейно участие.

Почти всички пристигат значително по-рано, за да се аклиматизират (някои дори провеждат лагери в близки дестинации) и съответно имат възможност да вършат много повече и по-различни неща.

Люис Хамилтън (Макларън) например изкара ден на картинг писта, където не се състезава, но показа на младите пилоти и зрителите, че не е забравил откъде тръгна кариерата му. Междувременно звездата на Ферари Фернандо Алонсо правеше кафе на среща, организирана от Шел и двамата с Фелипе Маса забавляваха гостите.

Себастиан Фетел и Марк Уебър пък играха плажен крикет, в който резултатът накрая бе равен. Австралийският състезател на Ред Бул демонстрира значително повече познания от съотборника си в областта, но пък германецът бързо се учи.

Тази година бе ред на пилотите на Заубер Камуи Кобаяши и Серхио Перес да посетят зоологическата градина в Мелбърн, докато Хамилтън само добави едно кенгуру на каската си за първия старт от сезона. Много повече внимание обаче събра шлемът на Хейки Ковалайнен – пилотът на Катерам е с чисто нов дизайн с елементи от една от най-популярните игри Angry birds.