Начало Картинг Картинг писта „Лаута„ стана на седем години

Картинг писта „Лаута„ стана на седем години

228
0

С Владо Арабаджиев, пет безплатни съзтезания, бързи автомобили, много награди и атрактивна заря картинг писта „Лаута” отбеляза своя 7-ми рожден ден!

Начало на картинг шоуто поставиха професионалните пилоти Стефано Ловчалиев, Петя Баръмска, Даниел Кисимов, Владо Арабаджиев и Александър Стоев, всички започнали своята кариера от картинг пистата в Пловдив. Те загряха гумите на своите картове за радост на многобройната публика и получиха специални грамоти за посланици на картинг идеята в България и по света.

Въодушевени от тях първи в картовете седнаха най-малките фенове на високите скорости. При мини-пилотите най-бърз беше Вальо Кисимов, който направи и най-бързата обиколка в състезанието (00:56,18мин.). При по-големите надпреварата се проведе в два манша. За финал се класираха най-добрите десет. С правилно каране и добра тактика Мартин Манолов успя да изпревари своите конкуренти и да се класира на първо място. Специални съзтезания бяха организирани за влюбени двойки и за клиенти в тежка категория. В първото от тях най-бързи бяха Йорданка Пеева и Валентин Кисимов, а при тежките финалната линия първи пресече Росен Тодоров. Най-зрелищно беше състезанието между професионалните картинг пилоти и най-бързите любители. В него Владимир Арабаджиев извоюва поредното си първо място. Веднага след него на стълбичката се качиха двама любители – Красимир Ацалов и Любомир Иванов.

Поръчкови возила с оптичен тунинг и индивидуален дизайн разгорещиха публиката с майсторски демонстрации на трасето на пистата.

Специални награди имаше за родителите, които са подкрепили своите деца, за да се развиват в картинг спорта, както и за всички верни фенове и приятели на картинг писта „Лаута”.

Както традицията повелява, целият екип на картинг съоръжението се събра около празничната торта и си пожела да има само доволни клиенти и още много рождени дни.

В седмата година от своето съществуване през месец октомври картинг писта „Лаута” ще стартира безплатно обучение за учениците в Пловдив и междуучилищен шампионат по картинг, а от първи октомври в сила влизат новите по-ниски цени, като обиколката с най-масовия картинг (200cc) ще струва само 1 лев.