Начало Картинг Картинг писта Варна отпразнува своя четвърти рожден ден

Картинг писта Варна отпразнува своя четвърти рожден ден

258
0

Програмата беше изпълнена с много състезания и изненади.
Тържеството бе открито с Финала на „Купа Варна”, професионално картинг състезание, организирано за първи път в България. Старта започна в 17:00ч с най-малкия клас „Мини”, в който купата грабна пилота Адриан Петров, състезател в СК „Хидролифт” – Хасково. В следващите два класа шампиони станаха варненските пилоти Мирослав Стоянов – клас „Мини БГ” и Иван Стоянов – клас „ KF”. Старта нажежиха най-високия клас в картинг спорта, клас „KZ-2”, в който стартовата решетка бе изпълнена до тринадесетта позиция. Това накара зрителите да притаят дъх при даването на „зелена светлина” и „изстрелването” на състезателите от старта в борба за челните позиции. След успорван старт и отпадане на някой от състезателите, поради технически причини, победител стана варненският пилот Искрен Маринов.
Официалното откриване на празника започна в 18:00ч с приветствени думи от кмета на гр.Варна – Кирил Йорданов и авио щоу с радио-управляеми хеликоптери и самолети,които поздравиха публиката и гоститие с поклон на хеликоптерите и въздушен двубой на самолети. Водещ на мероприятието и поддържащ добрата атмосфера и музика беше Светльо Витков и новата му група Светльо & The Legends. А специален гост и изненада за тези, които бяха уважили празника беше известният актьор от Шоуто на Слави – Краси Радков.
Програмата продължи със състезание с мотопеди. На старта застанаха 17 мотопеда, надъхани за победа. За първи път за своите Четири години, Картинг писта „Варна” предостави такъв вид емоция на своята публика.
Като всяко шоу, наситено със скорост и адреналин, паралелно върви и женската красота. Организаторите бяха подготвили конкурса „Мис Картинг”, който протече в два кръга, първия с представяне на десетте претендентки и втория с изпитване на интелигентостта на момичетата с вдъпроси от журито. „Короната „ и призвание „Мис Картинг 2008” получи 18 годишната Надина Калудова.
Като „черешката на тортата” домакините представиха на всички маниаци, невероятно дрифт шоу. В момента на излизане на четирите автомобила на старт- финала, изгасна електрическото захранване на картинг пистата, това не спря участниците в дрифта, дори напротив, надъха ги да изпълнят своята програма в условия , подобяващи тези на пътя. Отработения сихрон допълнително изстреля емоциите на няколко стотинте гости. Публиката просто унемя. Това бе най-невероятният дрифт правен до сега. Четирите автомобила оставиха трайни следи както на пистата така и в сърцата на автомобилните запалянковци.
През следващата година, любимото на все повече картинг пилоти,съоражение ще се погрижи да не им липсва нищо което преследват.