Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Късане на гумите отчетоха в Бриджстоун

Късане на гумите отчетоха в Бриджстоун

37
0
Бриджстоун,гуми

С гуми супер софт на Бриджстоун бяха дадени най-добрите времена в петъчните свободни тренировки за Гран при на Абу Даби, последен кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г.

– Крайно необичайно днес валя и затова в началото на първата сесия видяхме мокри гуми и интермедии, когато пистата все още бе влажна на места. След слагане на сухите трасето бе много хлъзгаво и не особено чисто, поради което видяхме доста пързаляне и късане на гумите. Асфалтът се подобри значително за втората тренировка, което се вижда и от постиженията. Грейнингът намаля и почти изчезна при сместа медиум. При супер софт обаче си го има, особено при много гориво – обясни директорът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в Бриджстоун Хирохиде Хамашима.

Той не очаква сериозна разлика във времената в останалата част от уикенда и припомни, че миналия сезон полпозишънът бе спечелен с по-твърдия тип гуми.

– Сега може да се случи същото и това означава, че има доста варианти за стратегии в надпреварата. Повърхността вероятно ще се подобри още, но ще е безкрайно интересно, ако пак завали, макар да не смятам, че има подобна вероятност – допълни Хамашима.