Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Късмет за Барикело, малшанс за Бътън

Късмет за Барикело, малшанс за Бътън

52
0

Извадихме късмет с Рубенс [Барикело], който успя да се промъкне в последния сегмент на квалификацията [за Гран при на Бразилия], но Дженсън [Бътън] не можа – бе изводът на Рос Браун, след като екипът му записа полпозишън и 14-а позиция на трасето Интерлагос.

За удоволствие на крайно търпеливите и много подгизнали фенове по трибуните Барикело в крайна сметка взе първата позиция и им даде истински повод да празнуват.

– Хубаво е да стартираш в челото и да караш със собственото си състезателно темпо, отколкото да си в колоната. Работата обаче е само наполовина свършена – оставам здраво стъпил на земята, фокусирайки се върху състезанието – заяви бразилецът.

Бътън направи някои промени в настройките си за втората част на квалификацията, което напълно промени баланса в колата му. След първото си излизане той се оплака от нестабилна предна част на автомобила, а малко по-късно се дестабилизира задната. На всичкото отгоре англичанинът остана с гумите за мокро през цялото време, което допълните влоши поведението на колата му.

Като се има предвид, че за да спечели титлата при пилотите Бътън трябва да се качи на подиума (в най-удобния възможен вариант), то ситуацията му не изглежда никак лека. Едва ли е особена утеха също така, че той спечели първата победа в кариерата си (Унгария, 2006 г.) именно от 14-а позиция на стартовата решетка и при подобни объркани метеорологични условия (макар и не толкова силен дъжд).