Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катар близо до място в календара на Ф1

Катар близо до място в календара на Ф1

44
0
Катар,Лосаил

Катар е близо до това да намери място в календара на Формула 1. Това твърди шефът на Моторспортната и мотоциклетната федерация на страната Насър бин Калифа Ал Атия. През февруари Катар обяви плановете си за домакинство на Гран при, като досега детайли не бяха разкривани, освен че амбициите на организаторите са това да стане за 2017 г.

„Напоследък сме много близко до това да подпишем споразумение за домакинство на Ф1, заяви Ал Атия пред „Doha Stadium Plus”. – Целият проект е готов. Но някои неща не проработиха и трябва да покажем повече търпение. Имаме нужда от още няколко срещи с Бърни Екълстоун. Имаме решение на проблемите.“

Страната приема кръг от MotoGP от 2004 г. насам на пистата Лосаил, която е и лицензирана от ФИА за Ф1, като може да бъде подобрена, за да придобие статус за провеждане и на състезания. Разглежда се и вариант за изграждането на нова улична писта.

„Можем да използваме съществуващата сега писта или да изградим ново съоръжение, добави Ал Алтия. – Имаме много бъдещи проекти и сме готови на всичко. Искаме да изградим силна моторспортна култура в региона.”