Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катар с желание да бъде домакин на тестове през 2013 г.

Катар с желание да бъде домакин на тестове през 2013 г.

43
0
Катар,Лосаил

Катар е домакин на кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм от 2004 г. В близките години страната предстои да бъде приеме световните първенства по футбол и хандбал. Сега изглежда, че погледите вече са насочени и към Формула 1. На пистата Лосаил, където на изкуствено осветление се провежда състезанието по мотоциклетизъм, се очаква скоро да могат поне да тестват и автомобилите от Гран при. За целта в края на миналата седмица делегация на ФИА посети близкоизточната държава.

„В петък делегация на ФИА посети Катар, за да види условията на пистата Лосаил“, заяви Насър Халифа Ал-Атия пред френския екип. Той е председател на катарската федерация по моторни спортове и управляващ пистата Лосаил, но не трябва да се бърка със своя съименник и сънародник, участващ в световния рали шампионат.

„Членовете на делегацията останаха с добро впечатление от предприетите от нас подобрения по трасето.“ През април Ал-Атия обясни, че за да бъде направена пистата според стандартите на Формула 1 е нужно изграждането на нова кула за рейс контрола, както и нови изходи и входове към пит лейна. Тези промени изглежда вече са направени и катарецът очаква съвсем скоро да види болидите от Гран при на пистата.

„Мисля, че ще получим зелена светлина на срещата на ФИА през декември и ще започнем да се подготвяме да приемем тестове на нашата писта през 2013 г.“

Дали желанието на Ал-Атия ще се сбъдне все още не е ясно. В действителност все още не са обявени официално датите и местата за провеждане на тестовете. Според вътрешна информация обаче отборите са се разбрали отново да ползват пистите в Барселона и Херес за предсезонната си подготовка.