Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофата с Фетел няма да се повтори, твърди Льоклер

Катастрофата с Фетел няма да се повтори, твърди Льоклер

1351
0
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че катастрофата с неговия съотборник във Ферари Себастиан Фетел няма да се повтори. Те се сблъскаха в битка за 4-ото място в Гран при Бразилия на Интерлагос миналата година. Според пилота от Монако тя е дала добър урок и на двамата.

Въпреки малкия контакт, и двамата получиха сериозни повреди по колите и отпаднаха. Шефът на Ферари Матия Биното определи случилото се като недопустимо. След инцидента пилотите на Скудерията бяха привикани в Маранело да отговарят за инцидента.

„Двамата със Себастиан работим добре. Искаме да печелим, каза Льоклер. – И понякога се случва да имаме проблеми помежду ни. Но и двамата сме достатъчно зрели, за да сме наясно, че на пистата е едно, а извън нея е друго. И тогава сме различни хора.

Най-важното е, че работим добре заедно, особено извън трасето. Помагаме колкото можем за развитието на колата. Освен това вече внимаваме да не преминаваме границите, когато сме на пистата, както се случи в Бразилия. Беше добър урок и за двама ни, така че това няма да се случи отново.“

Шарл заяви още, че е имало моменти, в които с Фетел не са се разбирали при определени ситуации на пистата. Така беше например в Русия, където Льоклер нарочно позволи на Фетел да използва въздушната му струя на старта и не го затвори, за да може Себастиан да изпревари Хамилтън. След това обаче германецът не му върна позицията.

„Мисля, че никога не е добре да се говори със съответния пилот веднага след инцидент или проблем, който си имал с него, обясни Льоклер. – Затова изчакахме известно време и след Гран при на Русия седнахме в Япония и се разбрахме. Поучихме се от преживяното.“