Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофи и за двамата пилоти на Заубер

Катастрофи и за двамата пилоти на Заубер

51
0
Ник Хайдфелд

Гран при на Сингапур приключи за Заубер без нито една завършила кола – и двамата пилоти на тима катастрофираха, при това в или след битки с Михаел Шумахер.

– Надявах се, разбира се, на по-добър резултат и исках да финиширам. Според мен Михаел спираше малко прекалено късно и заради това ме изхвърли от борбата. Състезанието ми обаче пострада още в самото начало – призна Ник Хайдфелд. – Витантонио Лиуци искаше да ме изпревари от външната страна на 4-и завой. След това мисля, че натисна спирачките по-рано от необходимото и за съжаление го ударих. Колата не бе лесна за управление с липсващите елементи от задното крило. Но пък настройките като цяло не бяха идеални, тъй като не ни е позволено да ги пипаме между квалификацията и старта. Състезателното ни темпо обаче не бе твърде лошо, така че нямам търпение за любимата си писта Сузука – допълни германецът.

Камуи Кобаяши пък призна, че катастрофата му се дължи на негова грешка:

– След като изпреварих Шумахер знаех, че трябва да карам здраво, за да спечеля точка, а гумите ми бяха съсипани. Не взех това предвид и се ударих в бариерата, след което Бруно Сена връхлетя върху колата ми. Щетите са доста сериозни – обясни японецът.