Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катастрофите носят повече популярност на Мерцедес, отколкото победите, смята Бърни

Катастрофите носят повече популярност на Мерцедес, отколкото победите, смята Бърни

24
0

Управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун смята, че катастрофите между пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън в последно време носят повече популярност на тима, отколкото победите. Двамата се удариха 3 пъти в последните няколко състезания, което доведе до сериозна загуба на точки и двойно отпадане в Гран при на Испания.

Запитан в интервю за официалния сайт на Ф1 защо екипът на Мерцедес не е толкова обичан колкото другите отбори, Екълстоун заяви: „Защото хората мисля, че те ще спечелят така или иначе. Това е. Няма емоции в нещо, което е толкова очевидно. Катастрофите между двамата пилоти на Мерцедес им носят повече популярност, отколкото победите. Просто вижте какво се случва след Австрия – получават повече позитивизъм от публиката. Те показаха, че оставят пилотите си да се състезават.”

Екълстоун също така продължава да смята, че Хамилтън ще стане шампион тази година, въпреки че от началото на сезона Розберг води в класирането. След надпреварата на Силвърстоун разликата между двамата вече е само 1 точка. „Смятам, че Люис ще спечели отново. Той вече имаше своя лош период този сезон. Не казвам, че това ще бъде най-доброто за Ф1. Не казвам, че има нещо лошо при Нино. Просто такива са обстоятелствата.”

Бърни каза също така, че съжалява, че не е натиснал по-здраво Мерцедес да доставя мотори за Ред Бул тази година. Според него това е една от най-големите грешки, които са се случвали в спорта  през последните години. Биковете се представят много силно този сезон с моторите на Рено под името Tag Heuer и се предполага, че ако имаха задвижващи системи на Мерцедес, щяха да се борят за титлите със заводския отбор.

„Щеше да бъде брилянтно от гледна точка на състезанията, заяви британският милиардер. – Може би Мерцедес все пак щеше да спечели, но би изглеждало много по-добре да спечелят шампионата в последното състезание от сезона.”