Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам показа новото си лого

Катерам показа новото си лого

72
0
Катерам,лого

Екипът на Тони Фернандес за първи път показа новото лого на отбора, който през следващата година ще носи името Лотус. Това е третата смяна на името за трите години във Формула 1. Първо през 2010 г. екипът носеше названието Lotus Racing. В последствие то бе променено на Team Lotus. Сега Lotus отвива в екипа на Рено, а отбора на Фернандес ще се казва Caterham. Именно заради това следва и промяната на логото.

От отбора обявиха, че „днес е последният ден, в който се наричаме Лотус“. Името на новия болид също бе разкрито – CT01-#1.

Новото лого подсказва решението да бъдат запазени досегашните цветове на екипа. Типичното британско зелено, използвано от Лотус остава основен цвят, като към него ще има жълти и бели елементи.

За Ансар Али, управителен директо на Катерм, една мечта става действителност.

„Тони ми прати кратко съобщение, когато комисията към Формула 1 прие промяната в името“, обясни Али. „Попита ме, как ще се чувствам, ако фирмата има и отбор от Формула 1. Обясних му, че ще съм изключително горд. Имах тази мечта още отдавна, но бе малко нереалистична и не мислех често за нея.“

Фернандес придоби марката Катерам преди няколко месеца и сега ще изполва своя отбор във Формула 1, за да я популяризира. Али е наясно, че „много хора в Хингам са със смесени чувства заради загубата на името Лотус, но за мен това е най-доброто, което можеше да стане“. Сега вече целите на отбора са ясни.

„Искаме да сме най-добрият отбор в падока и искаме да спечелим и двете титли в близко бъдеще.“