Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Катерам ще гони скъсяване на разликата спрямо колите в средата на колоната

Катерам ще гони скъсяване на разликата спрямо колите в средата на колоната

50
0
Катерам СТ03

Катерам показа тази сутрин първия си автомобил, конструиран в новата база на екипа в Лийфийлд – СТ03. С тази кола екипът ще се бори да направи крачката към борба в средата на колоната, след като не можа да го постигне миналия сезон. Тя бе официално представена от пилотите на тима Шарл Пик и Гийдо ван дер Гарде.

СТ03 е първият болид, излязъл от техническия ни център в Лийфийлд и затова представлява толкова важен момент в развитието на екипа – коментира техническият директор Марк Смит. – Предстоящият сезон пък е интересно предизвикателство заради това, че ще се работи едновременно по тазгодишните коли и по тези за 2014 г. Имайки това предвид, решихме, че СТ03 ще е еволюция на миналогодишния болид, а не напълно преработен автомобил. Все пак има доста значителни промени. За първия старт в Австралия ще имаме нови предно и задно крила, както и нов дифузьор скоро след началото на сезона.

Шефът на тима Сирил Абитебул заяви, че за него моментът е особено важен, тъй като СТ03 е първата нова кола на тима, откакто той го оглави.

Много се гордея и съм доволен, че успяхме да разпределим ресурсите и бюджета си възможно най-ефективно, за да създадем кола, която да затвърди позицията ни във Формула 1 – продължи той. – Пилотите ни този сезон са Пик и Ван дер Гарде – чудесна комбинация от младост и динамичност. Очакваме техният ентусиазъм да подпомогне разрастването на тима. Все още сме малък отбор, но целта ни е да сме най-ефективни сред F1 екипите. Преместването ни в Лийфийлд бе последното парче от пъзела и вече се устроихме в новия си дом. Сега сме в процес на оптимизиране на работните процеси, за да контролираме по-добре качеството, разходите и т.н. Убеден съм, че това ще се отрази директно на времената ни за обиколка и ще скъсим разликата спрямо колите в средата на колоната.

След презентацията отборът започна работата си в тестовете, които стартираха днес на пистата Херес.