Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Казусът на Лотус отива в съда на 24 януари

Казусът на Лотус отива в съда на 24 януари

47
0
Лотус

24 януари бе определен за изслушване на казуса за използването на името Лотус и съдържащите го словосъчетания пред лондонски Върховен съд. Това оставя много малко време за постигане на извънсъдебно споразумение, в каквото беше убеден вчера главният изпълнителен директор на Лотус Груп Дани Бахар.

По случая не бяха огласени никакви подробности. Риад Асмат – CEO на Тийм Лотус (1Малайзия F1 Тийм) – заяви само в отговор на Бахар, че в отбора не са получавали никаква информация от противниците си, както и че скоро не са провеждали разговори. Делото се завежда от Лотус Груп, като избраната процедура не изисква процес. Адвокат ще им е Майкъл Силвърлийф, който е специалист по интелектуална собственост.

Диспутът включва няколко точки, но основните са две. Едната е имат ли право Лотус Груп едностранно да прекратят петгодишния контракт с Тони Фернандес за използване на името Лотус. Втората засяга правата върху наименованията Тийм Лотус. Представител на 1Малайзия F1 Тийм ще е експертът по спортно законодателство Ги Морпъс, който вече е работил във Формула 1 по различни спорове.

Асмат от своя страна пък бе категоричен, че екипът на Фернандес вече се ребрандира в Тийм Лотус и няма никакво намерение да променя пак името си. Отборът е с петгодишен план и ще го следва стриктно.