Начало Картинг KEB Racing спечели 4-часовия ендуранс по картинг в Хасково

KEB Racing спечели 4-часовия ендуранс по картинг в Хасково

274
0

Екипът на KEB Racing спечели 4-часовото състезание за издръжливост по картинг в Хасково, което се проведе миналата събота. При много топло за сезона време и отлична организация тимът, съставен от пилотите Георги Ванков, Симеон Юруков, Николай Лисев, бе най-бърз още в квалификацията.

В сесията за място на старта те постигнаха време от 58.392 сек. Съвсем малко зад тях с 58.420 сек остана Iceman Racing с пилоти Делян Мишинков и Максимилиан Колев. Трети на грида с 58.953 сек се класираха Junior Racing, съставен от Виктор Николов и Георги Илиев.

В самото състезание по правилник отборите трябваше да направят минимум 13 спирания в бокса за смяна на пилота и максималното време за един стинт беше 30 минути. Минималният престой в пита трябваше да е 90 сек.

След оспорвана битка и смяна на лидерството победата взе KEB Racing, които изпревариха с 19 сек Iceman Racing. На трета позиция се класира Keb FUN с пилоти Валентин Раденков и Станислав Неделчев. Те изостанаха на 2 обиколки от победителя. Участие в надпреварата взеха общо 6 тима.

Резултати от състезанието
Първите 3 отбора на подиума