Начало Други Кейси Стонър ще кара в шампионата V8 Supercars

Кейси Стонър ще кара в шампионата V8 Supercars

69
0
Кейси Стонър

Кейси Стонър ще кара в шампионата V8 Supercars. Двуктратният МотоGP шампион се оттегли от моторите в края на миналия сезон и прехвърлянето му към тези серии бе сред обсъжданите варианти за продължение на кариерата му.

27-годишният състезател ще дебютира в първенството след 39 дни в Аделаида.

За участие на Стонър във V8 Supercars се заговори малко, след като той обяви, че ще прекрати кариерата си през май миналата година. Сега австралийската преса потвърди слуха, съобщавайки, че Кейси ще кара с Triple Eight Racing и ще е зад волана на един от по-старите автомобили на Джейми Уинкап. Той ще запази и номера си — 27, с който спечели двете си титли в МотоGP през 2007 и 2011 г.

– Още като бях на 12 се интересувах от този шампионат. Винаги съм планирал в някакъв момент да карам V8. Сега отварям нова глава в кариерата си, но трябва да съм реалист и да видя дали мога да постигна нещо — заяви Стонър.

В интервю за официалната програма на първата надпревара в Аделаида той разкрива, че изобщо не мисли за връщане към моторите и разказва за трудностите, които среща, следвайки пътя на сънародника си Уейн Гарднър при преминаването от две към четири колела.

– Най-трудното нещо, което трябваше да сторя, бе да променя всичко известно ми за спирането и смяната на скоростите. Трябва да забравя нещата, научени при моторите и да се науча да карам тези коли — заявява още той.

Стонър споделя също така, че шампионатът, в който се състезаваше до миналата година, не му липсва. Според слуховете той е отказал договор за 15 милиона долара. В интервюто си е категоричен, че не променя мнението си на всеки две минути и че парите не го интересуват.

Пилотът вече е тествал автомобилите заедно с Уинкап и Грег Лаундес.