Начало Moto News Кейси Стонър ще тества Honda за 2014 г. в Япония

Кейси Стонър ще тества Honda за 2014 г. в Япония

104
0

Бившият световен шампион в MotoGP Кейси Стонър, който спешно напусна сериите в края на 2012 г., може отново да се върне на пистата. На личната си страница Стонър написа, че връща в Япония със своя  бивш шеф Кристиан Габарини за тестове на заводския прототип Honda RC213V за 2014 г.

За пълно завръщане в MotoGP засега не ставна и дума, но предположенията веднага заваляха. Съвсем скоро от Honda ще разсеят неяснотите около австралиеца. Кейси се оттегли от шампионата на 27 години, като спечели два пъти титлата при кралете – 2007 и 2011 г., има 45 победи, 89 подиума и 43 първи позиции. Сега Стонър ще кара на пистата Мотеги през август двете заводски машини – версията за заводските пилоти и тази, която Honda се гласи да продава на частните тимове и която Скот Рединг ще кара за Грезини през следващия сезон.

От HRC отрекоха този тест да е прелюдия към завръщане в MotoGP на австралиеца. Той няма да кара с уайлдкард на Филип Айлънд и Мотеги. Самият той заяви, че е на 100% щастлив от решението си да напусне.