Начало Moto News Кейси Стонър сред легендите в MotoGP

Кейси Стонър сред легендите в MotoGP

34
0
Кейси Стоунър

Двукратният световен шампион в MotoGP Кейси Стонър ще бъде поредният пилот, който ще намери място в Залата на славата на легендите на MotoGP. Това ще стане по време на следващия уикенд за Гран При на Австралия (18-20 октомври).

Австралиецът ще бъде 20-ата легенда на MotoGP, който ще бъде в елитния клуб заедно с Джакомо Агостини, Мик Дуън, Джоф Дюк, Уейн Гарднър, Майк Хейлууд, Дайджиро Като, Еди Лоусън, Антон Манг, Анхел Нието, Уейн Рейни, Фил Рийд, Джим Редман, Кени Робъртс, Ярно Саринен, Кевин Шванц, Бари Шийн, Фреди Спенсър, Джон Съртис и Карло Убиали.

Шефът на Dorna Кармело Еспелета обяви: Кейси ще бъде приет сред легендите на MotoGP на Филип Айлънд и той ми каза, че за него ще бъде чест да приеме да е част от най-добрите в света на мотоциклетизма. Той е един от най-добрите състезатели в историята на MotoGP. Уменията му са невероятни и той направи нещо много специално – спечели две титли с две различни марки, Ducati и Honda.

Една година след като се оттегли от MotoGP, Стонър ще се върне на Филип Айлънд, заедно с другите австралийски шампиони Уейн Гарднър и Мик Дуън за почетна обиколка по време на Гран При на Австралия. Стонър приключи кариерата си миналата година във Валенсия, като стана 3-и в едно вълнуващо състезание. Той се оттегли на 27 години с две титли в MotoGP – 2007 и 2011 г., 45 победи, 89 подиума и 43 първи позиции.